Cahil Forum Bilgi Paylaşım Platformu
Cahil Foruma Hoşgeldin Dostum

Hertürlü Yararlı Bilgileri Burda Bulabilirsin

Paylaşım Yapmak İçin Kayıt ol Yada Giriş Yap Smile

Kramp nedir ? 1282
Cahil Foruma Hoşgeldin Dostum

Hertürlü Yararlı Bilgileri Burda Bulabilirsin

Paylaşım Yapmak İçin Kayıt ol Yada Giriş Yap Smile

Kramp nedir ? 1282
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Cahil Forum'a Hoşgeldiniz

AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

Kramp nedir ?

YazarMesaj
lonely
DENEYİMLİ ÜYE
DENEYİMLİ ÜYE
lonely

Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 40
Tecrübe Puanı Tecrübe Puanı : 113

Kramp nedir ? Empty
MesajKonu: Kramp nedir ?   Kramp nedir ? EmptyPerş. Nis. 21, 2011 12:56 am

Bir ya da birden fazla kas demetinde birden görülebilen; kısa, bazı durumlarda 10 dakikaya varan kasılmalara kramp ismi verilir. Kas kramplarında mineraller önemli yer teşkil eder. Magnezyum, potasyum ve kalsiyum eksiklikleri kramplara zemin hazırlar. Kas krampları genellikle yoğun egzersizler ve dinlenme pozisyonlarında ortaya çıkar.

Kas krampları; ani başlayan ve kişiye oldukça fazla acı veren kas kasılmalardır. Kramp giren uzvumuz oldukça gergin ve dokunmaya karşı bile aşırı duyarlı olur. Kramplar sadece yoğun egzersiz esnasında veya sonrasında meydana gelmez. Şeker hastaları, böbrek hastaları, kalp damar hastalığı olanlar ve gebeler de sıklıkla kramplardan şikayetçidir.

Kaslarımız yürüme, koşma, zıplama vb. hareketleri yapabilmesi için, iskelet sistemine en çok yardımcı olan, en önemli hareket sistemi organlarındandır. Vücudumuzun her yanı kaslarla kaplıdır. Kollarımızın, parmaklarımızın, bacaklarımızın, hatta iç organlarımızın çalışmasında bile, kaslar önemli görevlerdedir. Kaslarımızın bazıları bizim isteğimiz ile çalışırken, bazıları ise bizim isteğimiz dışında çalışırlar.

Kas krampı geçiren birine yapılabilecek en iyi yardım, öncelikle yardım eden kişinin sakin olmasıdır.
krampların kalple ilgisi bulunmamaktadır.
Kramplardan uzak durmak için aşırı sıcak günlerde sıvı tüketimine önem vermeniz gereklidir.

Kramp nedir ?
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Algoritma Nedir?
» FUTBOL NEDİR ?
» VOLEYBOL NEDİR ?
» HENTBOL NEDİR ?
» BASKETBOL NEDİR ?